01/16/13 17:25
(http://www.klassa.bg/)

Румен Петков: ГЕРБ ще претърпи пълен крах на референдума

Изграждането на АЕЦ "Белене" дава гаранции, че България ще бъде ключов играч на енергийния пазар в Югоизточна Европа за следващото столетие. Такова мнение изрази депутатът от Коалиция за България Румен Петков на пресконференция в Добрич по повод предстоящия на 27 януари референдум.

По думите му реализацията на проекта ще осигури не само в пъти по-евтин ток в сравнение с други енергийни източници, но и друг потенциал за страната, друга инфраструктура и качество на живота. Народният представител допълни, че в ключови етапи от изграждането на централата ще бъдат ангажирани 10 000 работници и специалисти, мнозинството от които ще бъдат българи и така ще се осигурят нови работни места. Петков определи като грешка перспективата само една партия да обсеби резултата от референдума, в който ще има отчетливо "за" изграждането на нова ядрена централа.

„Успехът от допитването няма да бъде само на БСП”, каза Румен Петков и допълни, че позиция "за" са заявили и от "Атака", ВМРО, както и партньорите на социалистите в Коалиция за България. Според червения депутат в положителния отговор на референдума има много голям обществен потенциал, който ще повлияе и на парламентарните избори.

На предстоящия референдум ГЕРБ ще претърпи пълен крах, а това във всички случаи ще повлияе върху нагласата на обществото за парламентарните избори, прогнозира Румен Петков. След изборите ще бъде много трудно да се сформира правителство и ГЕРБ е в най-неизгодна позиция от тази гледна точка, защото показва една арогантна самодостатъчност, която ще им изиграе лоша шега - коментира той. Според него управляващите променят Изборния кодекс с цел фалшификация и манипулация на изборите и за да си осигурят служебен резултат. За ГЕРБ това е въпрос на оцеляване, а за някои от неговите членове - на физическо оцеляване, добави депутатът от БСП.

Румен Петков обвини управляващите, че бягат от отговори на много тежки въпроси пред Народното събрание и обществото, като визира отказа на министрите на икономиката и вътрешните работи да докладват за ситуацията във ВМЗ-Сопот и за случая с френските парашутисти, приземили се на ливада до плевенското село Коиловци.

Специално за ВМЗ-Сопот, Петков заяви, че през септември 2012 г. държавната фирма „Кинтекс" е била принудена да преведе 6 млн. лв. на ВМЗ-Сопот срещу бъдеща продукция, с които пари е трябвало да бъдат разплатени работни заплати и задължения към ключови партньори. „Очевидно тези 6 милиона не са отишли при работниците и управляващите ги е страх от този разговор, защото ще лъснат поредните „дюни". Има крещяща нужда от изслушване на икономическия министър в Народното събрание по темата за ВМЗ – Сопот, тъй като там са извършени поредица от престъпни действия от страна на държавните институции", подчерта Румен Петков.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване