01/16/13 12:48
(http://www.klassa.bg/)

Хеликоптер закачи кран край Темза - 2 жертви, 9 ранени

Двама души загинаха в Лондон, след като хеликоптер закачи строителен кран в условия на мъгла край Темза и падна на улица, предаде Би Би Си. Деветима души са ранени. Лекари уточниха, че едната от жертвите е пилотът на хеликоптера, а другата е от човек на земята.
Инцидентът е станал в 8 часа по Гринуич в централен Лондон, близо до гарата на Уоксхол, която е много натоварена в този период на деня.
Хеликоптерът Augusta 109 е докоснал крана, монтиран за строителството на небостъргача St George Wharf Tower на брега на река Темза, после се е ударил в сградата и прелитайки още около 200 метра е паднал на улица. Там той е повредил няколко леки коли. Един от ранените, откаран в болница е измъкнат от горящ автомобил. На мястото са били изпратени 60 пожарникари и няколко линейки. На борда на хеликоптера е имало само един пилот.
Продавач на вестници, свидетел на случилото се, разказа, че хеликоптерът редовно е прелитал на това място сутрин. Той също твърди, че точно по време на инцидента не е имало мъгла, а тя се е появила по-късно. След катастрофата, движението по околните улици бе спряно, а намиращите се наблизо ж.п. гара и станция на метрото бяха затворени, съобщава Би Би Си.
Кранът е бил повреден от хеликоптера и представлява заплаха, ако падне, затова с обезопасяването му се занимава спасителна група.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване