01/17/13 12:26
(http://www.hsnovini.com/)

112 фирми в хасковско вече се отчетоха пред НАП

НАП- Хасково

За две седмици от старта на новата данъчна кампания, 112 дружества от област Хасково са подали данъчни декларации за дейността си. 76 от тях са го направили по интернет. Подаването на декларации с електронен подпис дава възможност на юридическите лица да намалят данъка за довнасяне, ако имат такъв, с 1%, но не повече от 1 000 лева, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Други 36 фирми са подали декларации на място и по този начин са се възползвали от новата услуга, която НАП предоставя тази година съвместно с Агенцията по вписвания, а именно – прием на годишен финансов отчет на изнесено работно гише в офис на приходната администрация. От НАП припомнят, че до 1 април финансовите отчети, дължими по Закона за счетоводството, които предприятията трябва да представят пред Агенцията по вписвания, могат да се донесат в НАП заедно с подаването на годишната данъчна декларация.

113 хасковлии също са декларирали доходи пред НАП. 12 от тях са го направили по електронен път с електронен подпис, с което могат да си намалят данъка с 5%. Срокът за физическите лица, които имат доходи за обявяване пред НАП от предходната година, е 30 април, но от офиса в Хасково апелират да не се чака последния момент.

До края на месец януари ще стане възможно подаването на годишни данъчни декларации на гише в пощенски станции в областта, които предстои да бъдат определени от „Български пощи”. Служителите в тях ще бъдат предварително обучени от данъчни експерти в приема на формулярите и за задължителните реквизити, за които трябва да следят – служебни бележки за изплатени доходи, подпис на лицето и банкова сметка в случай, че има данък за възстановяване.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване