01/17/13 15:40
(http://www.hsnovini.com/)

Янаки Стоилов: Единственият начин народът да си върне държавата е участието му в референдума

Депутатът от БСП Янаки Стоилов и председателя на общинската организация на БСП Иван Станчев

Целта на управляващите е да намалят значително участието на българския народ в националния референдум за съдбата на ядрената енергетика у нас. Само участие в националното допитване е единствения начин народът да си върне държавата, заяви при посещението си днес в Хасково, депутатът от БСП Янаки Стоилов.”Изграждането на АЕЦ „Белене” е начин България за дълго време да запази позициите си на енергиен център на Балканите, а не да внася на висока цена ток след години, а да може да произвежда на достъпна цена за хората и за бизнеса”, каза още депутатът.

Себестойността на цената на електоенергията, която ще произвежда АЕЦ „Белене” през целият близо 60-годишен период на експлоатация на централата ще бъде около два пъти по-ниска от пазарната цена. Според енергийният експерт Никита Христов, парите необходими за изграждане нова ядрена електроцентрала с 51% държавно участие, са 7-8 милиарда лева.”Тези пари ще бъдат взети на кредит, така че в никакъв случай няма да се събират от хората и българския данъкоплатец, ни най-малко  пък  от хората, които са гласували за референдума, според тиражираните инсинуации”, сподели Христов.

Кредитът ще се изплаща, след като централата започне работа. Това няма да оскъпи цената на тока. “С този проект ние можем да възобновим, развитието на индустриалното производство в България. Да имаме висока технологична дейност и развитие на науката, както и създаване на около 50 000 работни места, а по този начин намиране на заетост и доходи за повече хора”, каза Янаки Стоилов и пожела българските граждани да не бъдат безразлични  към собствената си съдба.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване