01/18/13 10:01
(http://www.hsnovini.com/)

Докараха бюлетините за референдума

Бюлетина извън плик на референдума- невалидна

Бюлетините за гласуване на предстоящия национален референдум на 27 януари са доставени днес в Областна администрация- Хасково. За нашата област те са  249 000 и са достатъчни за 100%  гласуване.   Вчера са били получени и необходимите количества пликове.  От следващата седмица бюлетините ще бъдат разпределени по график до всички общини в областта.

Бюлетината за референдума е защитена. Тя е бяла, а на нея е изписан въпросът за референдума, и възможните отговори – “Да” и “Не” в две квадратчета, по указания на ЦИК окончателният й вид се пази в тайна, за да не се фалшифицира.

До 19 януари е крайният срок за поправяне на грешки в избирателните списъци. Ако това право бъде отказано на хората, те могат да обжалват пред съответния районен съд. Изготвянето на избирателните списъци непрекъснато се актуализира.

Получени са и средствата за  общините в Хасковска област , необходими за логистичното осигуряване и финансовите разходи по провеждането на референдума на обща стойност 85 000 лв.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване