01/18/13 10:28
(http://www.hsnovini.com/)

Заловиха серийни крадци на коли

Харманлийските полицаи задържаха извършителите

Задържани са трима симеоновградчани. Разплитането на престъпленията стартирало в началото на годината, когато двама от мъжете противозаконно отнели лек автомобил ВАЗ от Симеоновград. Използвайки предварително откраднат акумулатор, запалили колата и я откарали в сливенското село Чинтулово, където я продали за 450 лева. Криминалистите са доказали, че след предварителен сговор двамата откраднали регистрационни табели от Лада, открадната от Хасково и укрита в родния им град през декември миналата година. Табелите обявени за издирване поставили на ВАЗ, откраднат от Хасково, който продали в последния ден на миналата година в новозагорското село Камено. За продажбата получили 370 лева, които разделили заедно с третия съучастник.

В първия ден на новата година от паркирана в Симеоновград Лада са отнели CD, което по-късно полицаите откриват в необитаем апартамент в Симеоновград. Престъпната им кариера се допълнила и с кражба на мотофреза, меден казан и кабели от частен дом в село Калугерово. В хода на издирвателната работа е констатирано, че тримата са откраднали и 2 акумулатора от паркиран в Хасково микробус Мерцедес.

Разширявайки територията на кражбите си те посягат и на ВАЗ, оставен пред дома на собственика си в Димитровград, който продават в Симеоновград на мъж, който от своя страна го препродава в пловдивското село Говедаре. В хода на документиране на престъпната им дейност са констатирани и 3 опита за кражба на автомобили в град Гълъбово, чрез взломяване на ключалките и изтръгване на кабелите на контактните им ключове.

Симеоновградчаните са познати на органите на реда. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване