01/18/13 15:29
(http://www.klassa.bg/)

Подп. Иван Иванов е новият началник на полигон "Змейово"

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев представи новия началник на Централния артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово" подполковник Иван Иванов.
На церемонията по официалното представяне присъстваха началникът на Института по отбрана полковник Стоян Балабанов и областният управител на Стара Загора Недялко Недялков. На гостите бяха показани данните от електронната станция на Министерството на отбраната за измерванията на чистотата на атмосферния въздух в реално време.
"На Централния артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово" не се извършва утилизация и унищожаване на боеприпаси. Министерството на отбраната винаги е било отворено към обществото и прави всичко възможно да информира гражданите за дейността на полигона", каза в отговор на журналистически въпрос заместник-министърът на отбраната Валентин Радев.
"На интернет страницата на ведомството всеки може да се запознае в реално време с това какво става на полигона и какви са измерените стойности на въздуха в района по време на изпитанията", каза още той и отбеляза, че не е случайно, че в края на 2011 година Министерството на отбраната е отличено с Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация по случай Международния ден на правото да знам от Програма Достъп до информация. Наградата беше присъдена в категорията "Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани" за дейността на Централен артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово". На срещата присъстваха още представители на неправителствени организации и служители от полигона.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване