01/18/13 17:27
(http://www.hsnovini.com/)

Ученик от езиковата с медал за познания за виното

Георги Минчев

С второ място на петото национално състезание по природни науки бе отличен десетокласникът Георги Минчев от хасковската езикова гимназия. Училищната надпревара се проведе в Пазарджик, под егидата на образователното министерство.

В Националното състезание взеха участие 60 ученици от цялата страна, разделени в 10 отбора.  Георги  работел в екип с ученици от Кърджали, Самоков, Русе, Търговище и Пазарджик.

Георги участвал в практическа част от състезанието, която включва измерване на захарността на гроздов сок. “Участниците трябваше да преценят  дали има нужда от добавяне на определени вещества и  какво точно пиво или вино може да се произведе от този гроздов сок. Журито  от университетски преподаватели задаваше въпроси и Георги ги впечатли със знанията си за местните сортове грозде”, сподели преподавателят по биология, Магдалена Чучeва.

Десетокласникът участва и в конкурс на Българската асоциация по четене, която дава едногодишна английския стипендия, сподели директорът на езиковата гимназия Пенка Делиева. Резултати от езиковата надпревара ще станат ясни през март.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване