01/18/13 06:32
(http://www.klassa.bg/)

Шефът на ФБР навести Либия заради убит посланик

Директорът на ФБР Робърт Мълър посети в четвъртък либийската столица Триполи, предадоха АП и Ройтерс. Той се е информирал за резултатите от разследването на атентата, при който на 11 септември 2012 г. в Бенгази бяха убити американския посланик Крис Стивънс и трима други служители на посолството на САЩ.

Според либийски източници, пожелали анонимност, Мълър е разговарял с премиера , вътрешния министър и шефа на тайните служби на африканската страна. Според Вашингтон атентатът отпреди 130 дни е дело на терористи, свързани с Ал Каида."По време на визитата си директорът имаше възможност да обсъди двустранното сътрудничество по редица въпроси", лаконично заявил представител на ФБР.
През октомври м. г. агенти на ФБР посетиха Бенгази, но след това се изтеглиха в Триполи поради опасения за сигурността им. Вашингтон не е съобщавал за залавянето на никакви заподозрени за участие в атентата, въпреки че през декември Барак Обама каза, че разследването напредва добре.
На 23 януари се очаква държавният секретар Хилъри Клинтън да се изправи пред две комисии от Конгреса във връзка с атентата от 11 септември 2012 г. в Бенгази













АП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване