01/19/13 09:25
(http://www.klassa.bg/)

Активисти използваха речта „Аз имам мечта” на Мартин Лутър Кинг за отбелязването на годишнина

Активисти отбелязаха годишнината от провалянето на законопроекта, даващ широки пълномощията на правоохранителните органи за защита на интелектуалната собственост в интернет, публикувайки видеозаписи на речта „Аз имам мечта” на Мартин Лутър Кинг без съгласието на компанията ЕМИ, държаща правата над нея.
Това съобщава технологичният уебсайт „Машабъл“.
„Ние призоваваме всички потребители на интернет да почетат наследството на доктор Кинг и да се присъединят към нашия скромен акт на гражданско неподчинение”, заявяват от организацията „Борба за бъдещето”, имайки предвид формата на мирен протест, защитник на която бе Кинг.
Както поясняват активисти, те се отказват да живеят в свят, в който младите хора не могат да имат възможност свободно да прослушат или видят посланието на Мартин Лутър Кинг за бъдеще, в която господства расово равноправие.
В информацията се отбелязва, че ЕМИ нееднократно е искала свалянето на клипове на речта от видео-сървъри, където били качвани от интернет потребители.




















„Машабъл“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване