01/19/13 13:18
(http://radiomilena.com/)

Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурност

parvanov 300x200 Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностГергри Първанов, Президент на България 2002 – 2012 година, заяви в ефира на „Радио К2”, че опитът за убийство на Ахмед Доган е логичен израз на цялата политика на омраза и нетърпимост, която виждаме през последните няколко години с ескалация през последните месеци, което е ужасно, предаде КРОСС.

Водещата Илиана Беновска информира Първанов, че премиерът на България Бойко Борисов е научил за случая от ефира на „Радио К2” ,когато тя му се обадила да го попита атентатът срещу Доган началото на политически убийства в България ли е.

Борисов съобщил след 15 минути по „Радио К2” ,че е пратил да разследва лично вицето си Цветанов и е сезирал Цацаров, главния прокурор помоли своя събеседник да коментира този факт.

Той отговори, че не може да си го обясни, но най – малкото става дума за безхаберие и още веднъж призова да се спре с политиката на омраза, противопоставяне и търсене на врагове. Георги Първанов продължи, че това не е само политика на ГЕРБ, но при тях е била докарана до недопустима крайност.

Той уточни, че не разполага с информация за самоличността на извършителя и е възможно той да не принадлежи към някаква организация, а просто да е психично болен, но фактът, че всеки в България може да взриви етническия мир е достатъчно тревожен.

В края на разговора си с Илиана Беновска в ефира на „Радио К2” Герги Първанов призова президента Росен Плевнелиев незабавно да свика Консултативния съвет за национална сигурност и съобщи, че ще се опита да стигне до форума в НДК, за да покаже своята съпричастност към проблема.

 Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурност

bookmark Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностsvejo Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностgoogle Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностdelicious Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностstumbleupon Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностfacebook Първанов: Плевнелиев да спре омразата и да свика Консултативния съвет за национална сигурностСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване