01/20/13 09:25
(http://www.klassa.bg/)

Обама полага клетва за втори мандат

Американският президент Барак Обама полага днес клетва за встъпване във втория си президентски мандат. Церемонията ще бъде в тесен кръг и ще се проведе в 17 ч. по Гринуич (19 ч. бълг. време) в Белия дом.

Така Обама ще спази изискването на конституцията, според което президентът полага клетва на 20 януари, съобщават световните агенции.

Държавният глава ще се закълне да спазва и защитава законите на страната пред председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс. На церемонията ще присъстват само семейството на Обама, сътрудници от Белия дом и представители на медиите. Преди това президентът ще присъства на полагане на венци на националното гробище "Арлингтън".

Вицепрезидентът Джо Байдън също ще положи клетва по обед на церемония във Военноморската обсерватория.

Тъй като днес е почивен ден, полагането на клетва ще се повтори утре, на 21 януари, отново пред Джон Робъртс. Този път церемонията ще е в парка пред Капитолия и както повелява традицията, ще има президентска реч, парад и два бала.

Очаква се на събитието пред сградата на Конгреса да присъстват 800 хиляди души.

















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване