01/21/13 00:38
(http://e-vestnik.bg/)

Кристин Куин - лесбийката, която може да стане кмет на Ню Йорк

Кристин Куин. Снимка: официален сайт

Големи са шансовете на 1 януари 2014 г. юздите на Ню Йорк - най-населения мегаполис в САЩ - за първи път да поеме една жена. И не само това. Ако Кристин Куин стане първата жена кмет на Ню Йорк, тя ще се настани в официалната кметска резиденция заедно със съпругата си Ким Катуло.

От четиримата кандидати, участващи в надпреварата за кметското място на Голямата ябълка, Куин за момента е фаворит и то до такава степен, че вече е събрала почти половин милион долара дарения за предизборната си кампания, която една година преди изборите вече се води с пълна пара.

Най-новите допитвания до общественото мнение показват, че ирландско-американската лесбийка Куин води с 23 процента от гласовете на избирателите. Това е голяма преднина пред афроамериканеца Бил Томпсън, на второ място с 15 процента. Зад него са американецът от китайски произход Джон Лю, който има 9 процента и американецът от италиански произход Бил Деблазио, който има 8 процента.

В този мултиетнически и мултикултурен град личната предистория и корените на кандидатите за кметското кресло са от огромно значение. Кристин Куин - възпитаничка и естествен приемник на настоящия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг - разгърна книгата на своя личен живот, когато се ожени за партньорката си от 10 години. Бракът й с Ким не беше пазен в тайна, сякаш е нещо срамно.

Напротив. На сватбата на настоящата председателка на общинския съвет на Ню Йорк присъства целият политически елит на града. Сред 275-те гости бяха кметът Майкъл Блумбърг и губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, както и сенаторката Кирстен Джилибранд и сенаторът Чък Шумър. Не пропуснаха събитието и шефът на нюйоркската полиция комисар Реймънд Кели, и депутатът Чарли Ранджъл, както и дузина членове на щатския парламент.

На американците им харесва да знаят всичко за обществените личности, които ги представляват. Американците са поласкани, когато политиците се представят в светлина, доближаваща ги до обикновените избиратели. Ето защо Кристин и съпругата й Ким не крият нищо от съвместния си съпружески живот.

“Харесва ми много да правя торти, но мразя да разтребвам масата”, разказва Кристин Куин, но признава, че всъщност е доста лоша готвачка. Тя споделя, че тайната на брака й се крие в слушалките, които й подарил нейния свекър, за да гледа с тях телевизия, докато съпругата й чете книги. “Така никой на никого не пречи”, допълва Кристин Куин.

Кристин Куин и Ким Катуло живеят в Челси и имат две кучета - шарпей на име Сейди и полулабрадор на име Джъстин. Вечерят не по-рано от 20,30 ч., което е доста късен час за Ню Йорк. А когато нямат желание да готвят, Кристин и Ким отиват да хапнат пуешки пържоли в “Мунстрък”, заведение на Девето авеню на ъгъла с 23-а улица, което е предпочитано място за лесбийките в града. В последно време обаче Кристин Куин е на диета, която е дала добри резултати и тя вече е успяла да свали 12 килограма.

Уикендът за семейството на потенциалната кметица на Ню Йорк е нещо свещенно. Двойката има къща на брега на морето, в курорта Брадли бийч, в щата Ню Джърси. Там демократката Кристин Куин се чувства у дома си, въпреки че в политически план тя буквално плува в чужди води. Мястото е част от окръг Монмаут, известен като район на републиканците.

Парадоксално е, че точно когато са в къщата си в Брадли бийч, Кристин и Ким в технически план не са вече съпрузи. Ню Джърси не признава хомосексуалните бракове и това винаги е било повод за конфликт между Куин и губернатора на Ню Джърси Крис Кристи. Последният миналия февруари използва правото си на вето, за да блокира законопроект, разрешаващ еднополовите ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване