01/23/13 12:30
(http://www.klassa.bg/)

Грешка в превода почти клонира неандерталец

Професорът по генетика от Медицинската школа на Харвардския университет Джордж Чърч опроверга появилите се в световните медии сензационни съобщения, че търси сурогатна майка за раждане на неандерталец. След новината, пусната от британския в.“Дейли мейл“, ученият бе залят от телефонни обаждания от цял свят.
Американският в.“Бостън Хералд“ успя да вземе интервю от професора, който обясни, че е станала грешка в превода на английски на негово интервю за германското списание „Шпигел“. В действително там Чърч е казал, че „един ден теоретически е възможно да бъде клониран неандерталец“. “Разбира се, аз не агитирам за това. Искам само да кажа, че ако някога това стане възможно технически, трябва да започнем да говорим още днес“.
Чърч подчертава още, че даже не участва в проекта за секвестирането на ДНК на неандерталец, който според него може да покаже, че в генома на съвременния човек има следи от гените на тези древни хора.
Чърч отбелязва, че неговите изследвания са посветени главно на използването на генетиката за подобряване на качеството на медицинското обслужване и за създаване на синтетични горива и материали, а не за възкресяване на древни човешки видове.
Ученият е учуден, че през последните две десетилетия е дал 500 интервюта за своите разработки, но за първи път се случва такова разминаване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване