01/24/13 17:37
(http://www.klassa.bg/)

Културно събитие събра 4000 лв. за лечението на дете

4000 лв. успя да събере културното събитие Make it Count за лечението на болно от епилепсия дете. Парите са от входните билети и спонсорите на събитието Pepsi, „Чипита” и „Конвърс”. Всички приходи бяха насочени към лечението на 15-годишната Илина, която страда от епилепсия от едногодишна възраст и се нуждае от лечение в Израел.
Make it Count бе първото street culture събитие за тази година. Фрийрън, Брейкденс и Хип-хоп състезания вдигнаха адреналина на над 600 човека в залите на FABRICA 126. Програмата продължи с афтърпарти, открито от шоу на професионалните бармани от Flair Temptation. Последваха няколко часа с музиката на Ogi*23, Wosh MC, FeeL и диджеи от Camp Sessions (Sava и Bruhu).
Акцентите
Фрийрън и паркур атлети от цялата страна участваха в първия за България “Freerun натясно“. Специални конструкции в ограничено пространство бяха предизвикателство за атлетите, които обаче се представиха на ниво. Различният подход към фрийръна провокира участниците да покажат креативност и стил.
Четвъртото издание на Underground Dance Battle даде шанс на брейкденс и хип-хоп танцьори от цяла България да демонстрират своите умения. Организаторите на UDB – момчетата от Monstribe, отново доказаха, че знаят как да забавляват публиката. Много музика и вълнуващи битки допринесоха за доброто настроение на феновете на брейкденса и хип-хопа.
Танцувалните и фрийрън битки бяха излъчвани в реално време в различни зали на FABRICA 126. Make it Count предложи на своите посетители и chill-out зона с джаги, два благотворителни бара с продукти на Pepsi и Chipita, павильон със значки и дарени продукти на Converse, както и Xbox с Kinnect за геймърите. Интересът на публиката беше допълнително стимулиран от чести томболи с награди, любезно предоставени от клуб по рафтинг „Дефилето“.
Една реализирана идея
Целта на Make it Count, да помогнем на Илина заедно, се осъществи благодарение на всички организатори, участници и гости на събитието. Всички средства, събрани от спонсорствата, от продажбата на билети и различни продукти на място на събитието, бяха дарени за лечение на заболяването на Илина. Повече информация за каузата на www.help-ilina.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване