01/25/13 16:53
(http://www.hsnovini.com/)

246 663 души в областта с право на мнение в референдума

Димитър Гавазов, председател на РИК-Хасково

По данни на  Регионалната избирателна комисия, право на участие в националното допитване по темата „За“ или „Против“ развитието на ядрената енергетика в България общо 246 663 души в областта.

В община Хасково имат право да изразят мнението си 92 257 души. 53 233 са  пък пълнолетни жители на Димитровград и останалите 26 населени места на общината.

465 секции са разкрити на територията на избирателен район Хасково. “Броят им може да претърпи корекции, тъй като все още получаваме обаждания от населените места за закрити секции в болнични заведения”, уточни председателят на РИК-Хасково Димитър Гавазов.

За провеждането на референдума в община Хасково са разкрити 151 секции. За община Димитровград те са 91.  В деня на провеждане на референдума секциите ще започнат работа в 6 часа сутринта, и ще приключат в 19 часа.

22 секции в областта са пригодени за инвалиди. За областния град това е секция № 93, информираха от Регионалната избирателна комисия.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване