01/25/13 10:06
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите приеха на първо четене законопроекта за Държавна агенция "Разузнаване"

Депутатите приеха на първо четене законопроекта за Държавна агенция "Разузнаване". Според Веселин Вучков, зам.-министър на вътрешните работи, този законопроект изглежда най-добре подготвен и среща най-малко критики. Венцислав Лаков от партия „Атака” обясни, че според тях има някои недомислени неща, като например началникът на разузнаването да назначава един инспектор, който се отчита само пред министър-председателя. Това може да доведе до случаи, в които инспекторът да се повлияе по някакъв начин и да не е достатъчно обективен. Няма и срокове за унищожаване на личните данни, което дава възможност за спекулации. Лаков каза, че според предвидените в закона привилегии, един служител има някъде 52 работни дни отпуска и излиза, че трябва щабът да се раздуе, за да има достатъчно хора, които да покриват работата, докато една част са в полагаем отпуск. „Твърде бедна държава сме, за да си позволим 3 месеца отпуск”, посочи Венцислав Лаков.
За приемане на първо четене на законопроекта за Държавна агенция "Разузнаване" гласуваха 105 депутатите, 83 – „за” и 22 – „въздържали се”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване