01/25/13 14:13
(http://www.hsnovini.com/)

Първанов: Предстоящият референдум в неделя ще доведе до убедителна победа!

Георги Първанов и Стефан Танев, областен председател на БСП

Предстоящият референдум в неделя ще доведе до убедителна победа за поддръжниците за строителството на нова ядрена централа в България, заяви днес на пресконференция в Хасково бившият президент Георги Първанов.

” Дори и да не се достигне този наистина висок праг от 64 процента, гласувалите на последните парламентарни избори, то очевидно гласувалите ще бъдат доста над 20 процента, което пък от своя страна задължава парламента и институциите незабавно да пристъпят към търсенето на решение”, категоричен бе той.

Като полезна за определи проведената кампания за референдума Първанов. Той заяви, че поне 4 официални документа показват, че цената на бъдеща ядрена централа тръгва от 4 милиарда евро и стига до 6,3 милиарда. “При умело водене на преговорите, при една добра енергийна дипломация ние бихме могли да променим ескалацията на цените по оборудването, т.е.  да свалим цената до под 6 милиарда”, заяви Първанов.

Според бившият държавен глава ако вотът след референдума бъде положителен, това би означавало веднага да се започнат преговори със стратегическите инвеститори. Първанов обяви, че има заявени интереси от инвеститори от Западна Европа. Сърбия и Македония също имали желание да се включат в проекта “Белене”.

Първанов изтъкна още, че според данните, с които разполага, изграждането на 7 блок в АЕЦ “Козлодуй” би струвало по-скъпо от цялата АЕЦ “Белене”. Първанов припомни, че при старта на Белене е направена сериозна екологична експертиза, която категорично показва, че “Белене” отговаря на завишените изисквания.

Георги Първанов днес се среща със симпатизанти в Хасковска област. Следобед той  бе в Симеоновград и Стамболово. Бившият президент  участва в дискусия с хасковлии в Бизнесцентъра.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване