01/27/13 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Марси Рийс: Ако искате да сте енергийно независими, подновете дебата за шистовия газ

Ако България иска да е енергийно независима, е добре да поднови дебата за шистовия газ. Това коментира пред Нова тв посланикът на САЩ у нас Марси Рийс.
Тя даде за пример собствената си страна, която "нищо чудно да стане независима" благодарение на шистовия газ, който добива.
„Когато говорим за енергийна независимост, говорим за диверсификация, която дава алтернативи – ако един от източниците е прекъснат, например по време на бедствия, се разчита на негова алтернатива, за да не се случват крайни извънредни ситуации”, каза Марси Рийс.
„В САЩ проведохме продължителен дебат за шистовия газ, особено сред гражданите които живеят в регионите с добив. Те обсъдиха всички проблеми – така се придобива необходимата информация”, каза посланикът. Според нея трябва да има мащабна дискусия относно добива на шистов газ у нас.
"Когато България изпълни изискванията в програмата, тогава визите ще бъдат премахнати”, обяви Рийс.
„Едно от нещата, които харесвам в България е, че тук можеш да се разхождаш, да отидеш в парка, да минеш покрай красива църква или галерия и да изпиеш едно кафе”, коментира посланикът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване