01/27/13 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Сорос: Резултатите на хедж-фондовете няма да са високи

Инвеститорите в хедж-фондове не трябва да очакват високи резултати през тази година, прогнозира Джордж Сорос, милиардер, филантроп и бивш мениджър на хедж-фонд. "Тъй като хедж-фондовете сега са доминираща сила на пазара, те не могат като група да се представят по-добре от пазара", каза Сорос днес в телевизионно интервю за Bloomberg от Световния икономически форум в Давос (Швейцария).
Таксите на фондовете обикновено са около 2% от активите и 20% от възвращаемостта, което изяжда печалбите за инвеститорите, коментира Сорос. Eфективността на хедж-фондовете също така ще бъде ограничена, тъй като мениджърите и инвеститорите не са склонни да поемат рискове в момента, счита Сорос. "Да изпреварваш пазар с ниска волатилност за продължително време е невъзможно", поясни милиардерът. "Аз изпреварвах пазара в продължение на 30 години, но не и при ниска волатилност".
Той самият управляваше хедж-фонд до 2011 г., когато превърна базирания в Ню Йорк Soros Fund Management LLC в семейна компания с активи на стойност 24 млрд. долара. Докато беше начело на бизнеса, Сорос успяваше да постигне средна възвращаемост от 20% на година, за период от 42 години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване