01/28/13 16:35
(http://www.hsnovini.com/)

Автото с нов директор – 9 ученика с “отпусно”

Иван Панайотов, началник РИО-Хасково

Хасковската професионална гимназия по Транспорт е с нов директор. До смяната се стигна след масови проверки на регионалния образователен инспекторат през ноември, по сигнали за серия от нарушения.

За временно изпълняващ длъжността директор на професионалната гимназия  е назначена Стоянка Петрова. Досегашният шеф на гимназията Соня Добчева е освободена от поста със заповед на министъра на образованието от миналия петък, след депозирана от нея молба за напускане. До рокадата се стигна след серия от проверки на регионалния образователен инспекторат.

“Установихме, че има ученици, които в много дълъг период не са посещавали училище. Сред тях има такива, които  дори са започнали работа и въпреки това не беше предприето нищо спрямо тях. Това за нас е и сериозно финансово нарушение, тъй като  стандарта за издръжка на ученик се полага на училището, за реално съществуващи ученици”, коментира началникът на РИО – Хасково Иван Панайотов.

Проверката касае 9 ученика, двама от които се оказало, че не са посещавали училище от първия учебен ден. От инспектората взели всички необходими мерки спрямо учениците. “Някои от тях сами изявиха желание да напуснат, тъй като бяха навършили задължителната училищна възраст. Други бяха наказани, а трети сами се преместиха в самостоятелна форма на обучение, т. н. частни ученици”, сподели Панайотов.

Данните от проверките са изпратени до министъра на образованието, с предложение директоркът Соня Добчева да бъде наказана дисциплинарно. Добчева обаче избързала да подаде молба за напускане, коментират запознати. Конкурсът за нов директор на професионалната гимназия ще бъде обявен, по правило в края на учебната година, уточниха от инспектората.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване