01/28/13 09:02
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия в траур след пожара, отнел живота на 233 души

Президентът на Бразилия Дилма Русеф обяви тридневен общонационален траур във връзка с трагедията в южния град Санта Мария, където при пожар в един от нощните клубове загинаха 233 души, съобщи пресслужбата на президентската администрация.

Това е най-смъртоносният пожар в Бразилия от пет десетилетия насам. Предполага се, че огънят е започнал, след като група музиканти е запалила фойерверки на сцената на нощния клуб Kiss.

Властите твърдят, че повечето от жертвите са били студенти, които са починали от вдишване на дим. Първите погребения се очаква да бъдат тази сутрин.

Страната отложи предвидената за днес церемония в столицата Бразилия за отбелязване на 500 дни до Световното първенство по футбол през 2014 г. Президентът Дилма Русеф, която прекъсна визитата си в Чили, заедно с министри от правителството посети оцелелите в болницата.

Над 100 души са приети в болница, най-вече заради вдишване на дим. Властите обявиха имената на жертвите, след като коригираха информацията за броя на смъртните случаи, обявени по-рано като 245.
 













btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване