01/28/13 08:52
(http://www.klassa.bg/)

Владимир Путин приветства участниците в Азиатско-тихоокеанския парламентарен форум

Страните от азиатско-тихоокеанския регион е важно съвместно да се противопоставят на съществуващите предизвикателства и заплахи и заедно да създават извънблокова архитектура за сигурност, заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.
„Парламентарната дипломация е насочена и към повишаване нивото на взаимното доверие между страните в азиатско-тихоокеанския регион. Важно е съвместно да се противопоставим на съществуващите предизвикателства и заплахи и с общи усилия да създаваме извънблокова архитектура на базата на принципите за равна и неделима сигурност за всички”, се посочва в обръщението на руския държавен глава към участниците в 21-вата сесия на Азиатско-тихоокеанския парламентарен форум, който се провежда на остров Руски във Владивосток.
Путин отбеляза, че регулярните срещи на законодателите помагат за разширяването на хуманитарните връзки и взаимопроникването на културите, а също така укрепват дружеските настроения на народите един към друг.


















РИА Новости.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване