01/28/13 15:16
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов: БСП ще победи на парламентарните избори

БСП ще победи на парламентарните избори, каза пред TV7 предишният президент и бивш председател на левицата Георги Първанов. Въпросът е дали тази победа ще е достатъчна за силно и комфортно управление, уточни той. „Ако се съди по прогнозите на социолозите, двойна коалиция едва ли ще е достатъчна, трябва да управлява тройна коалиция, което поставя въпроса за нейната сигурност и стабилност“, коментира Първанов. Според него БСП няма да се коалира с ГЕРБ след изборите, а за ГЕРБ възможността да си намери какъвто и да е коалиционен партньор граничи с нулата. За Първанов резултатите от референдума са успех за левицата, макар оценката да не може да бъде удовлетворителна, за което отговорност не носи само Станишев.
Попитан дали трябва Станишев да си подаде оставката, Първанов каза, че не може да се правят смени "на средата на реката". Ако някой трябва да си подава оставката, това е самият Борисов, каза Георги Първанов. Бойко Борисов е мой опонент и опонент на партията като цяло, категоричен е Първанов. Ако държавникът има достойнство, ако е мъжкар, той трябва да даде оставка, както направи Де Гол, даде пример Първанов.
Гласуваха активните граждани, а според българското законодателство може би никога няма да има успешен референдум, коментира Първанов референдума. БСП трябва предизборно заедно със своите партньори да обяви своите кандидати за министри, смята бившият държавен глава.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване