01/28/13 15:04
(http://www.klassa.bg/)

Дилма Русеф обяви тридневен траур в Бразилия

Президентът на Бразилия Дилма Русеф обяви тридневен национален траур за жертвите в нощния клуб „Кис“ в град Санта Мария, съобщи в.“Глобо“. В града на трагедията траурът ще продължи 30 дни.
По последни данни загиналите при пожара са 233 души, а не както досега се съобщаваше за 245. 120 са мъже и 113 жени. Ранени са 130 души, като 90 от тях остават в болница. Повечето от тях са пострадали от интоксикация, останалите са с изгаряния.
Пожарът в нощното заведение избухва около 2 часа местно време в неделя. В клуба е имало около 1000 души, главно студенти от местния университет, дошли за рок концерт. От искра от пиротехническото шоу избухва пожар. Паникьосани, младежите се опитват да напуснат залата през единствения резервен изход. По думите на началника на пожарната в Санта Мария, в началото вратите на клуба са били блокирани от охранителите. Затова много от младежите загиват при блъсканицата.
Според информация на някои бразилски медии, от август 2012 г. клубът е работел без лиценз.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване