01/28/13 16:02
(http://www.hsnovini.com/)

Жител от Маслиново с акт за телешка мръвка

Мъжът продавал телешко месо на открито край селото.

Жител на хасковското село Маслиново е отнесъл акт от Областна дирекция по безопасност на храните за не регламентирана продажба на месо. Той е хванат след подаден сигнал на горещия телефон на агенцията. Акцията е проведена съвместно с органите на реда.

Мъжът е продавал телешко месо, на открито край селото. Стоката около 15 килограма е иззета от инспекторите и предадена за унищожение на екарисаж. Санкцията за такова нарушение е в размер от 1 500 до 2 000 лева, уточниха от областната дирекция по безопасност на храните.

Още три акта са издали инспекторите през изминалата седмица. Два от тях са на хранителни магазини в областния град. В единият е конфискувана стока от не животински произход за изтекъл срок на годност. Санкцията, която собственикът трябва да плати е в размер от 500  до 1000 лева. Другият магазин е работил без необходимата регистрация в областната дирекция. В този случай глобата е от 1 500 до 2 000 лева. Санкционират е и хранителен магазин в Харманли, който е продавал стока без етикети.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване