01/28/13 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Китай обмисля да позволи продажбата на игрални конзоли

Може би не знаете, но в Китай да притежаваш PlayStation е точно толкова нелегално, колкото да притежаваш кокаин. От 2000 година всички игрални платформи са забранени на територията на страната заради притеснения относно психическите и физически щети, които играенето на игри може да нанесе на подрастващите.

Сега обаче научаваме от China Daily, че има реални шансове тази меко казано нелепа забрана да бъде премахната. Изданието цитира правителствен източник, който казва, че в момента се водят дискусии по темата. Във всеки случай нещата няма да се случат бързо, защото забраната е била наложена от седем министерства и всяко едно от тях трябва да одобри отмяната й.

Със скорошната пазарна проява на Wii U и очакваното излизане на Xbox 720 и PlayStation 4, перспективата държавата с най-голямо население в света да отмени подобна забрана, би имала сериозен ефект върху глобалния пазар на видеоигрите. Още повече, че геймингът е много популярно забавление в Китай, но заради забраната тамошните играчи са принудени да разчитат единствено на PC платформата и на мобилните устройства.

 















China Daily


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване