01/28/13 16:13
(http://www.hsnovini.com/)

НЗОК издава от днес европейски здравноосигурителни карти

Димитър Стоянов, зам. директор на РЗОК – Хасково

От днес НЗОК възобновява издаването на европейска здравноосигурителна карта. Това ще става в нови дистрибуторски пунктове. Досегашните пунктове на предишната фирма-изпълнител няма да приемат заявления за издаването на европейска карта, информиран от НЗОК. 398 са разкритите пунктове на територията на цялата страната, където се извършва услугата. В Хасково заявления се подават в двата клона на Банка ДСК и книжарницата в сградата на Регионалната здравноосигурителна каса. Документи се подават и във всички клонове на банката в областта.

Самата карта и услугата по издаването й са безплатни, а срокът за издаване е до 15 календарни дни. Заявлението за издаване се получава безплатно на място в обявените пунктове или може да бъде разпечатано от интернет страницата на НЗОК. То се подава лично или от упълномощено лице, като се представя задължително лична карта. За лица до 14 г. и такива до 16 г. се представят акт за раждане и личната карта на единия от родителите. Издадената европейската здравноосигорителна карта е с валидност 1 година. За деца, срокът на валидност е 5 г., а за пенсионери – 10, уточни заместник директорът на РЗОК – Хасково Димитър Стоянов.

Временните затруднения по издаването на европейските здравни карти започнаха в началото на 2013 г. и се дължаха на обжалване на процедурата по избор на изпълнител.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване