01/28/13 14:14
(http://www.klassa.bg/)

Сорос зове да не се инвестира в Русия

Известният американски финансист Джордж Сорос, който участва в икономическия форум в Давос, определи инвестирането в Русия за „най лошия избор“ и нарече руската икономика „разпадаща се“, заради погрешната политика на Владимир Путин“, предаде Нюзру.
В. „Независимая газета“ отбелязва, че с негативната оценка на Сорос, чието мнение се слуша на фондовите пазари, са съгласни експерти от Goldman Sachs. В свое проучване банката също не препоръчва на инвеститорите да работят с Русия. Според тях в момента в руската икономика има „неопределеност в развитието на някои ключови отрасли“.
Руските експерти обаче не са съгласни със Сорос. Научният ръководител на Висшата школа по икономика Евгений Ясин смята, че в оценките на американския финансист има определена емоционална нотка. Директорът на Института по икономика към Руската академия на науките Руслан Гринберг казва пред радио "Коммерсант FM", че Сорос по правило греши в прогнозите си за руското икономическо развитие, но признава, че има известно основание. Като пример Гринберг сочи продължаващата „глупава зависимост“ на руската икономика от петрола и природния газ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване