01/28/13 12:46
(http://radiomilena.com/)

ЦИК мълчи за избирателната активност

За” развитието на ядрената енергетика в България са гласували 60.66% от хората в страната. Това обявиха по време на пресконференция от ЦИК. С „не” на референдума са гласували 37,93% от гласоподавателите, стана ясно още от думите на говорителя на ЦИК Ралица Негенцова, предаде КРОСС.

Към момента са предадени протоколите от 21 Районни избирателни комисии (РИК) за повторно въвеждане в ЦИК, като се очаква до 18.00 часа да пристигнат и протоколите от останалите РИК-ове, които са по-отдалечени.

Най-много хора са гласували с „да” в Плевен и в Търговище, а най-много с „не” – в 24 софийски избирателен район и Пловдив-град.

Що се отнася до гласовете на хората зад граница, Бисер Троянов обяви, че в разкритите  44 секции извън страната в сгради на дипломатически и консулски представителства своя вот са дали 4 350 граждани, като 2055 от тях са отговорили с „да” (47,26%), а с не – 2 210  (50,83%).  Най-много наши сънародници зад граница са гласували в Германия – 650 , от които 432-ма са отговорили с не. 424 са гласували в Лондон и Брюксел. 219 са казали „не” в Брюксел, а 196 – с „да”. Броят на недействителните бюлетини от гласувалите наши сънародници зад граница е 83.

1.4% пък са те в страната, като по-голямата част от недействителните бюлетини не са били попълнени.

От Централната избирателна комисия (ЦИК) към момента не могат да съобщят каква е избирателната активност на провелия се вчера референдум. „Не може по категоричен начин да се обобщи дали избирателната активност е над 20% или под 20%“, заяви говорителят на ЦИК Ралица Негенцова.

Окончателните резултатите за избирателната активност ще станат ясни най-късно до сряда, тъй като по закон това става най-късно три дни след провеждането на референдума.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване