01/29/13 16:21
(http://www.hsnovini.com/)

20 соларни пътни знаци монтираха в Димитровград

Соларните табели са разположени на възлови участъци в града

20 соларни пътни знаци бяха монтирани днес на различни оживени пешеходни пътеки в Димитровград. Пътните указатели ще произвеждат мигащи светлини, а токът за това ще идва от соларни панели, монтирани за всеки знак. Подобна регулация на уличното движение се прави за първи път в областта.

Соларните табели са разположени на възлови пешеходни пътеки на булевардите „Г. С. Раковски”, „Трети март” и „Димитър Благоев”, както и в близост до болницата, църквата, училище “Васил Левски” и езиковата гимназия.

Знаците са изработени от смолянска фирма. Те са на стойност 10 488 лева. Доставчикът е направил и подарък на общината 20 стандартни пътни знака с обозначение “Внимание деца!”, информира Диана Дончева, гл. експерт в общинска администрация Димитровград.  Те ще бъдат монтирани  на възлови места до училищата.

В началото на пролетта от Общината обмислят и създаването на площадка по безопасно движение, където ще бъдат обучавани деца в правилата за движение. Засега се търси подходящ терен, информираха от общинска администрация.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване