01/29/13 14:42
(http://e-vestnik.bg/)

А уж Цецо и Бойко я бяха преборили мафията. Какво да очакваш с такъв премиер?

„Октопода” три пъти седя в затвора, съдят го.
„Килърите”, „Наглите” – разбихме ги.
Уж я бяхме преборили организираната престъпност, ако слушаш Цветанов.

И изведнъж – на входа на Съдебната палата на „Витошка”, на пъпа на София, атентат срещу подсъдим по обвинения като наркотрафикант.
Убийците очевидно не са се изплашили въобще от милиционерската полиция на Цветанов и Борисов.

Какво означава този атентат – този път не с газово пищовче, което накара един куп политически лидери да се подмокрят и да ореват света за атентат?

Златко Баретата не е политик. Става дума за човек, който очевидно ръководи някакъв бизнес в подземния свят. И той очевидно пречи на някой друг да упражнява същия бизнес. Това означава, че не само организираната престъпност е силна, ами и се водят войни за територия за бизнеса.
Баретата трябва да бъде убит, за да освободи място за друг. По една случайност остава жив. За късмет. Защото ако беше убит, петното върху България щеше да бъде по-голямо.

„Добре дошли в 90-те”, коментираха стрелбата читатели из форумите в интернет.  А всъщност 90-те не са си отивали. Само героите им от уличните банди се преместиха в бизнеса и после в управлението на държавата.
Който не е проумял още, е време да се събуди – сега имаме премиер, който е бил съдружник със същите тези мутри, които се избиваха по улиците от 90-те насам. Охранявал е и е имал общ бизнес сикаджиите, тимаджиите, бил е авер с Пашата (бил или още е?), с Трактора (Алексей Петров) и т. н. И войните им продължават. Набъркаха в тях и държавата.

Какво може да се окачва с такъв човек на върха на властта? Нито т. нар. мафия, нито дребната престъпност са намалели. Само медиен шум, пропаганда и сплашване на бизнеса и политиците – с това се занимава МВР от три и половина години. Зад зрелищните акции подземният бизнес си върви.

Очевидно на България тепърва й предстои да се бори с организираната престъпност. Но не с тия хора начело. Нито с новия комедиен главен прокурор и заместниците му от милиционерското училище в Симеоново.
Всички те са просто елемент от властта на мутрите, които 20 години преливаха от МВР в престъпния свят и обратно. Такива са и Баретата, и Алексей Петров, и Галеви, и Пашата, и др. Премиерът Борисов е от това котило.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване