01/29/13 12:43
(http://www.klassa.bg/)

Делото „Белнейски“ отново влезе в зала, съдът го отложи за 19 февруари

Делото „Белнейски“ днес отново влезе в съдебната зала. Пловдивският апелативен съд обаче отложи за 19 февруари от 14.00 часа делото за убийството на сестрите „Белнейски”, образувано по жалба от подсъдимия Лазар Колев. До понеделник - 4 февруари, защитата на Колев трябва да посочи номерата на делата, които ще се прилагат с цел доказване на лъжесвидетелстване на ключовия свидетел Владимир Славов. Той също ще трябва да присъства на делото на 19 февруари, изиска съдът. Адвокатите на Лазар Колев настояват за нова мярка на подзащитния си, но тя ще бъде разгледана на следващото заседание, по преценка на съда. До заседанието адвокатите ще трябва да осигурят и двамата свидетели, чиито имена не бяха съобщени днес под предлог с цел осигуряване на безопасността им.
Скандал избухна в Пловдивския апелативен съд при разпита на следователя Красимир Николов. Той разказа, че свидетелят Владимир Славов-Иширковеца е бил в една килия с Лазар Колев, който му е признал за убийството на сестрите Белнейски. В килията е имало подслушвателно устройство, но записът не е станал, уточни Николов. След тези негови думи Лазар Колев избухна, скочи от мястото си, обвини го в лъжа и се разплака. „Боклуци с боклуци, толкова години го разтакавате", развика се в залата Мариана Колев, майка на Лазар. Председателката на съдебния състав Евдокия Кемалова я предупреди, че ще нареди да я арестуват за хулиганство и я отстрани от залата. „Не ме интересува", отговори Мариана Колева, преди да напусне заседанието. По разпореждане на съдия Кемалова разпитът на следователя Красимир Николов продължи при закрити за медиите врати.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване