01/29/13 09:04
(http://www.klassa.bg/)

Карнавалът във Венеция

Започна традиционният карнавал във Венеция. В рамките на световноизвестното събитие ще се проведат десетки театрални представления, музикални програми и изложби. Според християнските обичаи празненствата продължават до началото на Великия пост, т.н. "Маслен вторник", който тази година се пада на 12 февруари.

Карнавалът започна с пищно водно шоу по Канале Гранде, което беше последвано от концерт. По традиция всяка година събитието преминава под знака на определена тема. Мотото сега е "Живей цветно". Цветовете не са избрани случайно. Те символизират човешкото многообразие с техните варианти в тона, блясъка и наситеността.

Венецианският карнавал е един от най-старите в света и ежегодно привлича милиони туристи. Свързва се с езически празник, по време на който падали всички социални условности и всекидневни правила. Тогава и богати, и бедни криели лицата си под маски и всеки можел да се забавлява както и с когото си поиска.

















CROSS Agency Ltd.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване