01/29/13 12:23
(http://www.klassa.bg/)

Кунева иска промени в закона за референдумите

Резултатите от референдума показват, че доверието в непоследователната и безотговорна политика на ГЕРБ е намаляло катастрофално, а БСП не може да очертае важните за обществото проблеми. Това коментира Меглена Кунева на пресконференция на партията „България на гражданите".
Този референдум е нечестен и ненужен, категорични са от „България на гражданите“. Кунева отново изтъкна, че лъжата трябва да се бойкотира. Тя заяви, че е изненадана от липсата на вкус и всякаква критичност към ситуацията от страна на БСП и ГЕРБ.
Позицията на „България на гражданите" за този референдум не означава, че партията е против референдумите въобще.
Даниел Вълчев от Националния съвет обяви, че още в първия работен ден на следващото народно събрание парламентарната група на „Движение България на гражданите" ще инициира сериозни промени в законодателството относно инициирането, провеждането и правните последици на референдумите. От партията ще инициират и национален референдум за Велико народно събрание за промени в Конституцията.
„Необходимо е да има гаранции, че онзи, който упражнява власт, носи отговорност", подчерта Вълчев. „За повече от 20 години мнозинството българи се убедиха, че сегашният конституционен модел не дава гаранции за това", добави Вълчев.
От „България на гражданите" упрекнаха БСП и ГЕРБ, че се самообявиха за победители, на основание на това, че другият е претърпял поражение. Според прочита на партията на Кунева на резултатите от референдума едва 7-8% от избирателите са се вслушали в призивите на г-н Борисов за „тройно „Не" и едва 12% от българите са се вслушали в призивите на г-н Станишев да гласуват с „Да".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване