01/29/13 04:20
(http://www.klassa.bg/)

МВФ ще отпусне на Мали заем от 18.4 млн. долара

Международният валутен фонд се е съгласил да предостави спешен заем от 18.4 млн. долара на Мали, което вероятно ще доведе до това и други донори да отпуснат повече средства, след прекратяването на помощите след преврата през 2012 г., предаде АФП. Изпълнителният борд на МВФ е одобрил заема по програмата за бърз кредит при облекчени условия, за да се помогне на правителството да покрие огромната бюджетна дупка, докато се сражава с ислямистите с помощта на Франция.
Началникът на мисията в Мали Кристиан Йос каза, че фондът е уверен, че страната, изтощена от сушата, преврата и надигането на ислямистите в северната част на страната, ще се придържа към усилията за намаляване на фискалния дефицит и провеждането на икономически реформи.
„Решихме да проведем срещата на борда, въпреки чуждестранната военна намеса, защото видяхме, че властите все още са решени и готови да проведат своята програма за благоразумна фискална политика”, каза той.


















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване