01/29/13 08:27
(http://www.klassa.bg/)

Облачен и мъглив вторник. Гответе се за студено време

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, на отделни места в Горнотракийската низина ще има мъгла.

Около обяд в Западна България облачността ще се разкъса, на места и ще намалее до предимно слънчево време. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури - между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 7° - 8°, в София около 3°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повиши, съобщава НИМХ при БАН.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. На отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около минус 2°, на 2000 метра - минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал. Температурата на морската вода е около 6° - 7°.

В сряда облачността ще е разкъсана, почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и минус 7°, в Източна България до минус 10, максималните - между 0 и 5; в западните райони и малко по-високи.

В четвъртък ще има променлива облачност, на места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили и температурите ще се повишат. В петък ще е без валежи, с разкъсана облачност, на места и до слънчево.

В събота от запад ще започне заоблачаване, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и в Източна България ще се усили, а дневните температури ще се повишат още. В неделя и понеделник от запад на изток ще превали дъжд, впоследствие от северозапад ще проникне малко по-студен въздух.














НИМХ при БАН


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване