01/29/13 16:44
(http://www.hsnovini.com/)

Съветниците гласуват дали ЦДГ “Ежко Бежко” да се преобразува в ОДЗ

Малчуганите от ЦДГ “Ежко Бежко” по време на следобедната си закуска

Да се преобразува Целодневна детска градина „Ежко Бежко”, в Обединено детско заведение и да се сформират яслени групи към него, предлага с докладна за следващата сесия градоначалника. Причината е възможността детското заведение да поеме част от децата в яслена възраст от един от най- големите квартали в града „Орфей”.

Целодневна детска градина “Ежко Бежко” стартира своята дейност на 1- ви септември. Тя бе разкрита с капацитет за 100 деца, разпределени в 4 възрастови групи. Заради това, че градината отвори врати в началото на месец септември, когато вече бяха запълнени останалите детски заведения, в “Ежко Бежко” бяха записани 67 деца. Бяха сформирани 3, а не предвидените 4 групи и остана място за още около 30- 40 деца.

Свободните помещения, пригодени за отглеждане и възпитание на деца от градинска и яслена възраст са две, което дава възможност да се разкрият две яслени групи.  Директорката на ЦДГ номер 4 “Ежко Бежко” е подала информация, че в детската градина вече има постъпили молби за прием на деца на яслена възраст от 3 месеца до 3 години.

“Още когато обявихме, че ще откриваме яслена група интереса беше изключително голям. До момента вече имаме 23 подадени молби за групата, която ще стартира от 1- ви март”, заяви директорката на ЦДГ “Ежко Бежко”.

Предложението ще бъде обсъдено на редовната сесия на общински съвет- Хасково на първи февруари.

Хасково Новини

Директорката на детската градина, Елена Каръмова

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване