01/30/13 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Попълват Конституционния съд на 6 март

На 6-и март трябва да бъде гласуването в парламента на поредната кандидатура за член на Конституционния съд. Предложенията за кандидати ще бъдат подавани от 31-ви януари до 11-и февруари. Изслушването в правната комисия ще е на 27-и февруари.
Тази пътна карта стана ясна днес, след като Народното събрание откри нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд. Както е печално известно, първите два опита завършиха с тотален неуспех и повишиха и без това огромното обществено недоверие в съдебната система. Това – във вътрешен план. Но иначе „шумът в системата”, предизвикан от кандидатурите на Венета Марковска и Галя Гугушева стигна чак до Брюксел.
Всички документи и материали за поредната процедура за попълване на Конституционния съд ще се публикуват на специализирания сайт за избор на конституционен съдия, който е на интернет страницата на Народното събрание. Изслушването пред правната комисия, както и изборът в пленарната зала ще се излъчват он-лайн в сайта на парламента.
Продължават споровете сред юристи и експерти дали Конституционният съд може да функционира независимо от едното вакантно място.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване