01/30/13 16:15
(http://www.hsnovini.com/)

Създадоха кабинет досущ като ресторант

Нов кабинет  по сервитьорство и барманство в хасковската Професионална гимназия по туризъм е с визия на истинско заведение. Идеята на ръководството на училището е бъдещите специалисти в бранша да се учат и тренират в условия, наподобяващи реалните.

Кабинетът е създаден по спечелен от училището проект. Стойността изразходвана за оборудването е в размер на близо 100 000 лв, 1/10 от които съфинансиране. С новата си придобивка хасковската гимназия се превръща в единственото училище в областта с подобен кабинет. Той включва бар, кафе машина, ледогенератор, съдомиална машина, хладилник, блендер, машина за изцеждане на плодове и всичко останало, необходимо за пълното оборудване на едно заведение.

“Кабинетът ще бъде полезен за провеждане на практически занятия по сервиране и барманство за учениците, най- вече за това, че ще бъдат много по- добре подготвени. С този кабинет искаме да създадем реална работна среда” коментира за Хасково Новини директорът на гимназията Пенка Георгиева.

Новият кабинет бе осветен от бившият възпитаник на гимназията отец Николай и отец Златко. Гости на събитието бяха представители на образователния инспекторат, на браншовата асоциация на ресторантьорите и хотелиерите в Хасково и учители. След приветствените слова на директора, всички гости опитаха от приготвените специалитети. Освен тях, възпитаниците на гимназията по туризъм се бяха подготвили и за тези, които желаеха да се освежат на бара.

“Този кабинет ще бъде много полезен и ще даде възможност на учениците да станат още по- добри в това, което правят и за което учат тук. Конкуренцията по състезания е много сериозна и този кабинет наистина ще даде по- голяма възможност за тренировки в реална среда на учениците”, сподели ученичката от 12- ти клас Вероника Вътева.

От кабинета ще могат да се възползват учениците от специалностите хотелиерство, кетъринг и производство и обслужване във заведения за хранене и развлечение. От скоро гимназията вече е член на Браншовата асоциация на ресторантьорите и хотелиерите в Хасково, с които работят заедно по проект.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване