01/31/13 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Уволниха и шефа на агенцията по трансплантации

Здравният министър Десислава Атанасова уволни шефа на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Силви Кирилов. На поста е назначена д-р Мариана Симеонова - реаниматор във Военномедицинска академия.
Основна причина за отстраняването на д-р Кирилов е, че Изпълнителната агенция по трансплантация не работи задоволително. През 2012 година са извършени едва четири трансплантации, което според здравния министър е изключително малък брой. „Смятам, че дадох прекалено много време, за да видя подобрение в работата на фонда", допълни още Атанасова.
От своя страна новият директор Мариана Симеонова бе категорична, че има пропуск в системата и ще работи за отстраняването му. Според Симеонова вероятно този пропуск се състои в липсата на координация между донорските бази и центровете по трансплантации.
Десислава Атанасова поясни, че се е спряла на д-р Симеонова заради безспорния й професионализъм. Новият директор се е обучавала във водещи клиники в Израел и Холандия, а от 1992 година до вчера е част от Департаментът по анестезиология и интензивно лечение във ВМА.
Междувременно здравният министър съобщи още, че снощи в страната е постъпила доставка на липсващи медикаменти за химиотерапия. Пристигнали са над 24 хиляди ампули, които днес ще бъдат разпределени по доставчиците на едро. Според Атанасова проблемите с доставката се дължат на промяна на производствената технология на завода в Австрия, а не са вследствие на пропуски в родното здравеопазване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване