02/01/13 15:11
(http://www.hsnovini.com/)

7 акта за шофиране без винетки за по- малко от час

7 санкционирани само за 40 минути проверка

5 екипа проверяваха за наличност на стикери още в първия ден след изтичането на валидността на документите за 2012- та година. Органите на реда спираха шофьорите на отсечка от пътя между Хасково и Димитровград. Не бяха малко нарушилите правилата. Част от тях протестираха за съставените им актове, защото имало дефицит на винетки в бензиностанциите.

“Недоволствам от това, че разпространението на винетките не се оказа точно както бе обявено. Според официалните данни винетки трябваше да има в бензиностанциите, големите търговски вериги, областните пътни управления и пощите. Оказа се, че в Димитровград няма бензиностанция, в която да са останали стикери. Аз тръгвам за Хасково считайки, че мога да си купя винетка в димитровградска бензиностанция. Там обаче няма, за което тръгнах към Хасково, но тук имаше акция и ме спряха. Така се случи и с други димитровградчани, които не са си купили винетки по- рано. Ще изчакам да ми напишат акт и ще обжалвам в съда, като за свидетели ще призова управителите на търговските вериги и на бензиностанциите в Димитровград”, това заяви Камен Виденов, който бе един от санкционираните по време на днешната проверка.

Само 40 минути след началото на акцията бяха спрени за проверка около 20 коли, а актове бяха съставени на 7 души. Санкцията за леките коли, каквито бяха повечето проверявани е 300 лева.

Припомняме, че от днес автомобилите трябва да се движат с винетни стикери за 2013- та година. Те би трябвало да се разпространяват в бензиностанциите, големите търговски вериги, областните пътни управления и пощенските клонове.

Хасково Новини

Органите на реда в действие

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване