02/01/13 16:07
(http://www.hsnovini.com/)

Инспектират новопостроени сгради в Хасково

Димо Маринов, директор Дирекция “Общински приходи” – Хасково

Проверки за установяване на законосъобразното въвеждане в експлоатация на новостроящи се и изградени вече сгради, предприема община Хасково. По Закона за местните данъци и такси, собствениците им трябва да подадат данъчна декларация в двумесечен срок от завършването на обекта в общинската данъчна администрация, информират от там.

Сформирани са екипи от проверяващи, които ще инспектират дали новопостроените сгради се ползват от собствениците, преди да са въведени в експлоатация и дали строежите са декларирани в Дирекция „Общински приходи”.

“Глобата по Закона за устройство на териториите за физически лица е от 100 до 500 лева, а за юридически от 1000 до 10 000 лева. Недвижимият имот трябва да се декларира в двумесечен период от  завършването му. При неспазване на условието  санкцията за физически лица е от 10 до 400 лева , а за юридически от 500 до 3 000 лева”, сподели директорът на Дирекция “Общински приходи”  Димо Маринов.

Проверките не са новост за общинската данъчна администрация. Те се правят от няколко години насам. Не са малко случаите, в които проверяващите се натъкват на нередности. Най-често нарушения има в крайните квартали, информират от общинската данъчната администрация.

Освен наложените санкции тези имоти ще бъдат обложени с данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци със съответните лихви за целия предходен период на тяхното ползване.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване