02/01/13 15:44
(http://www.hsnovini.com/)

НАП: Безработните подават заявление преди да платят здравните си вноски

Снимка: архив

От началото на годината всички лица, които сами се осигуряват здравно, но имат други стари задължения към бюджета, могат да подават заявление преди плащането на вноските си. Заявлението се подава в офиса на НАП по постоянен адрес на лицето преди всеки превод, като целта е хората да не загубят своите здравноосигурителни права.

От 1-ви януари тази година в сила влезе т. нар. единна сметка, с която се промени реда на погасяване на задълженията към хазната. Така, ако няма подадено заявление преди плащането на здравноосигурителната вноска, парите ще отидат за погасяване на по-старо задължение към бюджета.

Заради единната сметка, значително се улеснява попълването на платежните нареждания от самоосигуряващите се за здраве. Кодът за вид плащане е само един за всички данъци и осигурителни вноски – 11 11 11  и не е необходимо да се попълва изрично основание за плащане.

Помощ при попълването, както на декларациите, така и на платежните нареждания, клиентите на НАП могат да получат на телефона за информация на агенцията 0700 18 700 на цената на един разговор.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване