02/01/13 15:39
(http://www.hsnovini.com/)

Първа поликлиника с асансьор

Сградата на Първа поликлиника ще има асансьор

4 асансьора ще бъдат изградени за улеснение на достъпа на гражданите до институции в града. Това заяви днес по време на редовната сесия на Общински съвет- Хасково кмета Георги Иванов. Изказването му бе по повод питане на представителя от БСП Смиляна Нитова, дали се предвижда изграждане на съоръжение към сградата на Първа поликлиника.

В отговор градоначалникът заяви, че по този въпрос са започнали разговори още преди няколко години.

“Беше разработен проект за изграждане на външен асансьор от задния двор. Той обаче се оказа неудачен от няколко аспекта. Първо, че засенчва част от прозорците на първи етаж, а там е частна собственост и има действащи кабинети на лекари, второ няма достъп откъм централната част на сградата, Освен това и цената бе доста висока и така идеята остана във времето”, коментира кмета Иванов.

От администрацията отново направили проверка и установили, че в сградата има малък действащ преди време транспортен асансьор,  с който са се пренасяли материали по етажите. В момента се разработвал проект да се вземат съседни сервизни помещения за изграждане на устройство.

Такива съоръжения се предвижда да има и в други три социални институции в Хасково. Това са социалния център в сградата на Бизнесцентър 2, Дневния център за възрастни хора и в Дом “Марина”. На тези три места средствата за асансьори ще са от делегирания бюджет на организациите, а в първа поликлиника с пари от общината и евентуално от лекарите, които имат кабинети там.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване