02/03/13 19:38
(http://www.klassa.bg/)

"Ако ще ни приемаш, приемай ни", каза на ЕС турският премиер

"Ще кажем на ЕС - ако ще ни приемаш, приемай ни. Но ако непременно искаш да се откажем от това, готови сме да обсъдим и този проблем. Една страна, която чака 50 години пред вратата на ЕС, трябва да вземе някакво решение." Това заяви турският премиер на летището "Ататюрк" преди да замине на визита в Чехия - първата от 2007 г. насам.

Пред журналисти Реджеп Ердоган обясни, че ще обсъди с европейските политици въпроси, свързани с ЕС, както и кипърския проблем. „От международните въпроси ще обсъдим палестинския проблем, кризата в Сирия и събитията в Северна Африка", каза още министър-председателят.

Той замина за Чехия, Словакия и Унгария с много министри и около 80 турски бизнесмени.

Само преди няколко дни пред местна телевизия Ердоган подчерта, че страната му сериозно обмисля да се присъедини към Шанхайската организация за сътрудничество като алтернатива на членството в ЕС. Причината - намаляващите перспективи за присъединяване към Общността, както и продължаващата твърда съпротива от редица страни членки.

















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване