02/03/13 14:26
(http://www.klassa.bg/)

Асад обвини Израел, че иска да „дестабилизира“ Сирия

Сирийският президент Башар Асад обвини Израел, че иска да „дестабилизира“ и „отслаби“ страната, имайки предвид рейда на израелски ВВС по военни обекти край Дамаск, предаде АФП.
На среща с висшия ирански представител по сигурността Саид Джалили, Асад заяви, че „израелската агресия разкрива истинската роля, която играе Тел Авив в сътрудничество с чужди вражески сили и техните агенти на сирийска земя“. А тя е да се дестабилизира и отслаби Сирия.
По време на Международната среща за сигурност в Мюнхен в края на седмицата, израелският министър на отбраната Ехуд Барак потвърди косвено, че рейдът е извършен от израелската авиация. „Това, което стана преди няколко дни, показва, че когато ние казваме нещо, го изпълняваме“, заяви Барак. И уточни: Казахме, че не трябва да позволяваме съвършени оръжейни системи да бъдат прехвърлени в Ливан“.
Израелското правителство досега не е коментирало информацията, потвърдена от Вашингтон, че Израел е извършил въздушен удар на сирийска територия срещу ракети и военен комплекс край Дамаск, за да попречи на конвой с оръжие да попадне в ръцете на „Хизбула“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване