02/03/13 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Гришо вкара сблъсъка с Финландия в решаващ 5-ти мач

Най-добрият български тенисист Григор Димитров демонстрира висока класа и умения на корта в зала "София", за да преодолее безапелационно съпротивата на Мике Континен с 6:0, 6:3, 6:1.

По този начин Гришо успя да изравни резултата от сблъсъка България - Финландия на 2:2 и спорът във втора група на Евро-африканската зона за Купа "Дейвис" ще се реши в 5-ия мач.

Залогът на двубоя между Александър Лазов и Юху Пауку е много голям, защото ако загубим, ще трябва да играем плейофи за оставане във втора група на 5-7 април, а противник ще ни бъде загубилият от сблъсъка Естония или Ирландия.

Ако Лазов спечели, то ще играем във втория кръг на групата срещу победителя от същия сблъсък.

Възможно е капитаните на българите и финландците да направят промени в избора си на тенисист за важния 5-ти мач.

Григор Димитров без никакви проблеми постигна 14-ата си победа в среща номер 15 на сингъл за България в Купа "Дейвис". Както се случи в първия ден срещу Юху Пауку, днес също Гришо показа, че разликата между неговото ниво и това на противника е космическо.

Най-атрактивното отиграване на Димитров, което взриви публиката в зала "София", беше великолепен "хотдог", който затрудни Континен и по-късно българинът спечели разиграването с мощен форхенд уинър.
























Даниел Любомиров


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване