02/03/13 14:32
(http://www.klassa.bg/)

Кунева: След изборите ще има две Българии

След изборите ще заварим две Българии – България на илюзиите, и България на онези, които се борят за своето оцеляване, на смачкания среден бизнес и близките до властта икономически кръгове. Това каза председателят на движение "България на гражданите" Меглена Кунева пред третата среща на софийската колегия на движението.
Хората не мрънкат, мрънкат управляващите, хората поемат риск, за да успеят, управляващите се страхуват да поемат отговорност и затриват доверието в политиката, допълни тя.
Ако управляващите не искат да кажат какво е състоянието на нацията ние сме длъжни да го кажем. България продължава да е най-бедната страна в Европа, загуби способността си да расте. Загубихме я, защото докато строим магистрали се унищожаваха институциите, поръсвахме администрацията с "Калинки" и задкулисни сделки, каза още Кунева.
"Докато Европа си поставя за цел да направи международни дори малките и средни предприятия, ние ги закриваме. От 2009 година насам наблюдаваме безпрецедентен отлив на инвестиции, това са загубени работни места, безпътица, трудовия пазар се срина", каза лидерът на „България за гражданите“.
Изходът от кризата се крие в освобождаването на българския предприемачески дух и енергията на обществото, каза още Кунева. За да освободим предприемаческия дух ние сме готови да гарантираме със закон преустановяването на политически чистки и назначавания, заяви тя. Кунева обеща и „максимално ограничаване на монополите чрез подчиняването им на строга регулация“.
От "България на гражданите" щели да работят и за инициирането на референдум за свикване на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Промените ще целят намаляване на броя на депутатите, пренасочването на повече правомощия от централната към местната власт, както и премахване ненужните административни длъжности в управлението.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване