02/04/13 14:30
(http://www.hsnovini.com/)

15 магазина с предписания за продажба на пилешко месо

Инспектори пишат глоба на магазин в Любимец за бонбони с изтекъл срок

15 предписания за продажба на пилешко месо в хранителни магазини в областта са издали инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните през миналата седмица. Проверките са за спазване на Наредбата за качеството на пилешкото месо.

Според издадените предписанията, хранителните магазини трябва да изчерпат наличните количества пилешко месо до 20 февруари. Продуктите трябва да бъдат на отделни щандове, и оказани с етикети.

Основните насоки на проверката е количеството на водата, която се съдържа в пилешки продукти. Тя не трябва да надвишава физиологично- допустимите стойности в месото, които максимално са 4,3 процента, уточняват от дирекцията.

При проверка е санкциониран хранителен магазин в Хасково за продажба на стоки без етикет на български език. Глобата в този случай е от 50 до 150 лева. Акт за продажба на шоколадови изделия с изтекъл срок на годност ще отнесе собственикът на хранителен магазин в Тополовград. Санкция от 500 до 1000 лева ще заплати също и негов колега от Любимец. Нарушението в този случай е за не водене на дневник за самоконтрол на обекта.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване